Produkter Nyheter og informasjon Forskning og dokumentasjon Om oss Kontakt Mediabank
Du er her:

Ny amerikansk undersшkelse (2006) viser at norsk produkt kan bidra til en stabil jul

For mange er juleferien synonymt med mye god mat og stillesitting, som igjen fører til vektøkning. Det mange ikke er bevisst på, er at denne årlige snikende vektøkningen kan føre til varige og mer alvorlige vektproblemer på sikt. En ny publisert amerikansk klinisk studie 1) viser at det norske produktet Tonalin CLA kan bidra til å løse dette problemet. Kosttilskuddet har vist seg å redusere kroppsfettet, samtidig som muskelmassen bevares eller økes.

Vektøkning i juleferien gir langsiktige vektproblemer
Forskere ved University of Winsconsin-Madison har funnet ut at små og stadig økende vektøkninger i juleferien legger grunnlaget for et større vektproblem på sikt.

De samme forskerne har også kommet frem til noe som vil være en hyggelig førjulspresang til alle som ønsker å beholde normalvekten også gjennom juleferien og unngå jo-jo slanking. I en nylig publisert studie i tidsskriftet International Journal of Obesity 1) slås det fast at det norske kosttilskuddet Tonalin CLA kan bidra til å redusere kroppsfettet over tid og samtidig beskytte mot vektøkninger i juleuken.

Unngår jo-jo effekten
De fleste slankemetoder reduserer kroppsfettet ditt, men reduserer samtidig også muskelmassen. Når vekten går opp igjen, er det stort sett fett som erstatter tapt muskelmasse. Jo flere slankekurer, jo mer forskyves kroppens balanse mot mindre muskler og mer fett. Dette kalles jo-jo effekten. For mange fører dette til at den reduserte muskelmassen ikke klarer å forbrenne selv et normalt, daglig inntak av fett. Dermed er det duket for enda en ny slankerunde uten varig eller ønsket resultat.

Amerikansk studie dokumenterer norsk løsning 1)
Undersøkelsen ble foretatt fra august 2004 til mars 2005 og besto av 40 overvektig, friske menn og kvinner. Den ene testgruppen fikk den flerumettede fettsyren Tonalin CLA, denne gruppen gikk nær 0,6 kg ned i vekt. Mens placebogruppen gikk 1,1 kg opp i vekt. Dette skjedde  gjennom vintermånedene, som er en vanskelig periode for mange.

Årsaken til dette resultatet, er at Tonalin CLA reduserer kroppsfettet med opptil 9 % og hindrer nedbryting av muskelmassen uten å gi bivirkninger.

Norsk suksess
Siden lansering av Tonalin CLA i 1996 er det solgt over 500 millioner dagsdoser på det internasjonale kosttilskudds-markedet, hvorav 95 prosent av  salget har vært utenfor Norge.

For mange overvektige amerikanere er Tonalin CLA et viktig bidrag i kampen mot fedme.  Dette fikk man et godt bevis på da Tonalin som eneste norske ernæringsprodukt fikk en utmerkelse av USAs NIH (National Institute of Health) for betydningsfull utvikling av forskning på kosttilskudd

For mer informasjon:
Medtech Pharma Norge AS
Tel. 22 88 74 00

1) Kilde:
International Journal of Obesity (2006) 1–7:
”The role of conjugated linoleic acid in reducing body fat and preventing holiday weight gain”;
AC Watras, AC Buchholz, RN Close, Z Zhang and DA Schoeller.
Department of Nutritional Sciences, University of Wisconsin-Madison, Madison, WI, USA and Family Relations and Applied Nutrition, University of Guelph, Ontario, Canada


Eskimo-3
Den best dokumenterte, naturlige og stabile fiskeoljen pе markedet

Fortodol
En lindrende nyhet fra Donsbach

Prosan Rosenrot
Litt sliten? Prшv Prosan Rosen Rot.

Tonalin CLA
Et kosttilskudd som reduserer kroppsfettet og bevarer muskelmassen.

Weissin
Et hvitlшktilskudd som fremmer god helse


Hela Pharma Norge AS, Ole Deviks vei 46, 0668 Oslo, 22 88 74 00, E-post: kontakt@helapharma.no