Produkter Nyheter og informasjon Forskning og dokumentasjon Om oss Kontakt Mediabank
Du er her:

Eskimo-3 - Den best dokumenterte, naturlige og stabile fiskeoljen pе markedet

Lærdom  fra Eskimoene
På 70-tallet observerte danske leger som forsket på Grønnland at hjerte- og karfunksjonen hos eskimoene var oppsiktsvekkende god til tross for at kosten deres innholdt mye fett. Nærmere studier viste at eskimoenes kost var rik på essensielle fettsyrer – det vi i dag kjenner som bl.a omega-3 fettsyrer som finnes naturlig i fet fisk som sild makrell, sardiner og laks. Denne oppdagelsen interesserte forskere ved universitetet i Uppsala. Hvert år rammes mange tusen mennesker av plutselige og alvorlige helseproblemer. Forskerne fant ut at mange av disse menneskene manglet nettopp de livsviktige fettsyrene som eskimoenes kost var rik på.

Naturlig stabil omega-3 – essensielle fettsyrer
Forskerne i Uppsala fant raskt ut at ved å tilføre essensielle fettsyrer i kosten kunne en rekke alvorlige helseproblemer forhindres. Dette  er senere dokumentert i et stort antall internasjonalt anerkjente studier.  Forskningen viste imidlertid at det ikke er «et fett» hvordan fettsyrene  inntas. Kvaliteten har avgjørende betydning. Fiskeolje harskner i rekordfart  og danner såkalte frie radikaler som er skadelig for kroppens celler.  For å oppnå størst mulig helsegevinst må derfor fettsyrene  inntas i stabil (ikke harsk) og i naturlig form. Etter flere års forskning  lykkes det å fremstille et naturlig og stabilt omega-3 produkt gjennom å tilsette  en patentert blanding av antioksidanter som har fått navnet Pufanox™. Resultatet ble Eskimo-3 som i dag finnes i flere varianter, både til barn og voksne tilpasset individuelle behov.

Trenger vi å ta tilskudd av omega-3?
Hvis man spiser fet fisk 3-4 ganger i uka trenger man strengt tatt ikke tilskudd  av omega-3. Problemet er imidlertid at det ofte tar mange dager før  fangsten havner i fiskedisken og  omega-3 fettsyrene utsettes for skadelig  harskning. Dessuten viser det seg stadig oftere at fisken innholder skadelige mengder av miljøforurensninger. I vesten har inntaket av fisk blitt  redusert med hele 80% i løpet av de siste 80 årene. Eskimoene  har et inntak av fisk som er 20 ganger høyere enn i et vanlig vestlig kosthold og da sier det seg selv at de aller fleste trenger tilskudd av omega-3.

Omfattende dokumentasjon for kvalitet og virkning
Uavhengige undersøkelser viser at Eskimo-3 hittil er markedets eneste  stabile fiskeolje. I motsetning til såkalte høykonsentrerte produkter  som er kjemisk modifisert, inneholder Eskimo-3 en naturlig konsentrasjon av omega-3 fettsyrer slik kroppen kjenner de fra fet fisk.

En stabil ren olje
Høykonsentrert fiskeolje innholder ofte en større mengde omega-3 fettsyrer men samtidig går da viktige fettstoffer, antioksidanter og sporstoffer tapt under fremstillingen. Jo mer man fjerner seg fra det naturlige,  desto mer ustabil (harsk) blir oljen. Man kan selv lett bedømme kvaliteten  ved å bite i kapselen. En stabil ren olje skal ha nøytral smak.

Legemiddelstandard – GCP
Selv om Eskimo-3 er et kosttilskudd i Norge, fremstilles produktene i henhold  til legemiddelstandard (GCP). Eskimo-3 er renset for miljøgifter som  kviksølv, PCB og DDT. Den er luktfri og har nøytral smak.

Reneste omega-3 produkt
Eskimo-3 kom best ut som markedets reneste omega-3 produkt i en undersøkelse  foretatt av næringsmiddelmyndigheter i EU i 2002.

100 vitenskapelige publikasjoner
Eskimo-3 produktene har omfattende vitenskapelig dokumentasjon når det  gjelder kvalitet og virkning. Det er foretatt 22 kliniske studier og 5 doktoravhandlinger  på Eskimo-3 som har resultert i 123 vitenskapelige publikasjoner.

Forskningen konkluderer med at Eskimo-3 er særdeles godt for:
  • Hjernen og nervesystesystemet
  • Hjerte og kretsløp
  • Muskler og ledd
  • Huden
  • PMS









Eskimo-3 serien finnes i kapselform, flytende form, som barneformel med tutti-frutti smak og som hudformel med omega 3,6,9.

Eskimo-3 har også egne websider: www.eskimo-3.no

 
Ingredienser:
Naturlig fiskeoljekonsentrat, fortykningsmiddel (gelatin og glycerol), naturlige tokoferoler (E-vitamin), lecitin og askorbylpalmitat (fettløslig C-vitamin). Naturlig aroma.
Dosering:
Kapsler: 3 kapsler daglig i forbindelse med måltid. Ved særlige behov 3 kapsler 2-3 ganger daglig.
Flytende:
1 teskje (5ml) daglig  i forbindelse med måltid. Ved særlige behov 1 teskje 2 ganger daglig.



Hela Pharma Norge AS, Knud Askers vei 26, N-1383 ASKER
Telefon: 64 00 19 40, Fax: 64 00 19 41